Hundbus

I lördags var det såhär riktigt strålande fint höstväder, så jag, Lova och Fredric tog hundarna med oss ut på en promenad.

Samson är ny i familjen, och är här på prov för att se om det funkar. Det är en kompis till mig som fått barn och inte längre hade tid med honom. Samson är en 3årig bordercollie hane (med lite schäfer och setter i), och en otroligt aktiv hund. Fast samtidigt så gillar han väldigt mycket att ligga i soffan och kramas också :)

Solo och Samson kommer väldigt bra överens, och busar i mängder. Ja, en hel del hår löser dom också. Dammsugaren har snart träningsvärk :)

Samson är inte särskilt mycket lydnadstränad med och har inte vad jag förstod heller sett en agilitybana innan, men han är sjukt kul att träna med och han verkligen älskar det! Det är en hund med full fokus på arbete, och energi så det räcker och blir över. Jämfört jag honom med Solo, så är Samson mer rapp i fötterna, medan Solo tänker efter lite innan. De är båda roliga individer att träna med, på helt olika sätt :D

 
 


Jag gillar bilden här under, Fredric hade precis kastat en pinne och alla 3 satte iväg samtidigt :) Solo, Zmilla och Samson. Zmilla är ju min mammas collie, hon tycker att grabbarna är mest besvärliga som ska busa hela tiden men här var hon faktiskt med och kämpade.. ok, iaf en kort stund innan hon insåg att både Solo och Samson hinner före henne - då ger hon upp :)


Lova hon hittade jättemånga frusna grässtrån med is på som hon åt av :) Vi fick våran första snö förra tisdagen så vi har hunnit vara ute och bygga två snögubbar och haft snöbollskrig. Lova är verkligen glad över att vintern äntligen har kommit :D


Idag på morgonen så var jag och Linda ut på en rejäl skrittur i skogen och upptäckte nya ridstigar. Hur mysigt som helst på pigga hästar, och solen som gnistrar i frosten. Efter det har jag och Denice varit på brukshundsklubben och tränad lite hund. Både Solo och Samson skötte sig superbra, och jag och Solo fick till ett fint flyt i gå fot träningen. Platsliggningen med Morris som störning var däremot betydligt svårare.. Min underbara aussie förstår inte alls poängen med att ligga still när man kan springa istället :) 

Samson fick träna på tunneln idag, och nog är han klok nog. Vi har varit en gång förut på bruks och då introducerade jag tunneln för honom. Idag gick han som en klocka, efter hindret tittade han upp på mig, och direkt han fick kommando för tunnel fokuserade han på ingången (som dessutom hade en sned ingångsvinkel) och utan att blinka vände han bort från mig och tog tunneln! 

Jag har så jäkla fina hundar :) Jag vet att det blev ett riktigt hundinlägg, men dom är ju också en del av mitt liv. 

Vill ni läsa om hundarna och deras träning också i fortsättningen?? :)