Agilityträning i Månsbyn

Direkt efter Lovas simskola på söndag åkte jag och Solo till Kamilla i Månsbyn för lite hundträning. Jag är väldigt tacksam att jag har möjlighet att träna med henne, då hon är riktigt duktig! Startar SM i agility nu i sommar med sin ena border Goa :)

Solo var på hugget och sög tag i varje hinder. Sen är det inte så lätt att hoppa rätt hinder då matte inte vet vart hon är, eller vad hon gör! hahah. Jag fick äran att "torrträna" svängar, byten och framförallt position och kroppskontroll ett par gånger. Rätt nyttigt faktiskt, att helt enkelt låtsas att man har hunden med sig! 
 
Jag är sjukt imponerad över de som tävlar/tränar agility på hög nivå, hur kan de hålla koll på sina egna armar och ben, alla hinder, banor som är totalt ologiska med sjutusen hinder- samtidigt som man ska hålla koll på en hund med höööögt tempo!
 
Nåja, vi träna på lite olika kombinationer av hinder, med fokus på min position. Solo går ju som en klocka dit jag ber honom gå, men jag måste också veta vart jag faktiskt visar honom med min kropp. Vi har en del att träna på helt enkelt! :)
 
Mest imponerad är jag över slalomen som han fixade alldeles galant med tanke på utbildningsnivån. Vi var dessutom på en annan plats, en annan slalom, med andra hundar! Nu laddar vi inför den inofficiella agilitytävlingen på hemmaplan den 11/5, och på onsdag är det dags för en ny omgång i Månsbyn :)
 
Avslutar inlägget med en bild på Kamillas Goa in action!
Bilden är "stulen" från Kamillas fb.