Working Equitation

Åkte hem till Kamilla igår, med hund och häst med mig. Vi hade en superhärlig dag ute på ranchen, där vi började med att bygga hinderna vi skulle ha till WE träningen. 
 


En mycket tjusig bro :)
 
 
En fålla med klockställning.
 
Det var verkligen jättekul att testa på WE, fast Wille tyckte ibland att det var riktigt jobbigt att stå stilla. Däremot tyckte jag att han skötte sig över förväntan, kanske för att han fick koncentrera sig på något, och inte bara stå stilla för sakens skull.. jag vet inte, men nyttig träning på många vis var det iaf!
 

Här var det grindträning, den svåraste delen då man först ska stå stilla sen bara flytta sig ett par steg och sen stå stilla igen, onödigt enligt Wille! Vi lyckades faktiskt EN gång med att öppna grinden, passera och stänga den så sen nöjde vi oss :)

Här var det precision som gällde, då Kamilla trodde att min häst var smal haha :) Stå stilla och flytta en mugg från ena sidan till pinnen på andra sidan. Bara för att var jag tvungen testa sätta muggen på örat, och det gick ju galant! Wille stod som ett ljus :)
 

Ett "bord" där man ska stå stilla och lyfta flaskan rakt upp i luften utan att hästen ska röra sig. 

Eftersom vi nu tränade lite westerninspirerat så var jag bara tvungen att ta bort nosgrimman :D

Kamilla och hennes superfina Clara! :)
 
Efter ridningen stod hundträning på schemat och först ut var Solo. Kamilla tränade med honom lite slalom, testade på gungbrädan, hinderhopp och lite allmän lydnad. Solo skötte sig bra, och hans matte vart MYCKET inspirerad till att fortsätta träna. Jag har haft en liten dipp i motivation när det gäller hundträning, men nu är den tillbaka! Nu ska här tränas :)
 
Avslutar inlägget med en underbar bild på våra fina aussis, Johnny och Solo som så broderligt delar på ett glas vatten! 

Premiärtävling

Lördag packade vi bilen och begav oss söderut mot Norrfjärden. Det var jag, Lova, Denice, Sebastian, hundarna och såklart Wille i släpet. Efter en kort vända för avlastning av Patricia i Bredviken rullade vi vidare. Wille stod som ett ljus i transporten, det är underbart att ha en lättlastad och snäll häst :)
 
Söndag morgon var de dags för min och Willes absolut första tävling. Vi startade två klasser, en clear round på hela 60cm och en till på 70 cm. Det var med omhoppning, men dit tog vi oss inte :D
 
Wille skötte sig fantastiskt bra under hela dagen fast det var fullt med hästar, människor, bilar och hundar överallt. Väl inne på banan så var han rätt cool, inte rädd och fjantig för vare sig hinder, publik, läktare eller hinderbod. Att sen chauffören inte kom ihåg banan som bestod av 6 hinder är ju en annan sak, och att vi fick med oss en rivning i båda klasserna. Trots det är jag mycket nöjd över våran prestation :)
 
Nedan lite bilder som min kära mor tagit.
 
 


Älskade underbara Lova fick ha mormors kamera en stund och det blev en hel del bilder av blandad kvalitet :) 
 
Ett självporträtt av min gounge :)
 
 
Wille var ju också tvungen att träna lite skolor ovan mark, även om han för det mesta höll sig på backen :)

 
 

Effektiv ledig fredag

Idag har vi hunnit med massor jag och Lova i det underbara höstvädret! Dagen började med att hovslagaren äntligen dök upp och verkade Wille ( var till Cozby i tisdags). Min coola 4åring Wille betedde sig mer som en 25årig ridskolehäst när jag ställde in han i stallet, som mer ser ut som en byggarbetsplats. Patricia sprang omkring i hagen och saknade sin kompis, men wille stod som ett lamm. Konstig häst det där :)
 
Efter det har vi hunnit in till jobbet tvär, äta lunch med världens bästa sambo, varit ut till Cozby, packat inför min och Willes absolut första tävling, städat bilen (tyvärr finns inget bildbevis för de som eventuellt tvivlar på min förmåga att städa bilen- men Lova kan intyga att jag tillochmed dammsugit och haft ut gummimattorna! ), tvättat cyklar och städat ur transporten. Vi har också hunnit umgås med Ida och Lovelia en stund så hundarna och barnen har fått leka av sig, och nu slappar vi en stund i soffan innan det är dags att avsluta fredagen med renstek, potatis och ett glas vin!
 
Det känns väldigt skönt att hunnit med massor idag! :)
 
Cozby däremot var lite halt och svullen över ena senan fram, så nu står han inne.. hoppas att det inte är något allvarligt bara! Jag gissar på en hovböld.. men oroar mig för att det skulle vara fången som spökar.. Älskade ponnyskrutt, håll dig frisk!
 
 
Blir det inget bättre under helgen så ringer jag veterinären på måndag!
 
Jag och Waliero ska iaf på vår första tävling i helgen, så som jag längtat efter att få ta på mina vita ridbyxor och komma ut på tävling! Det är visserligen inte ens en lokal utan Norrfjärdens 4H anordnar en lite hopptävling i Piteå. Det är däremot ca 40 starter så det ska bli spännande! 
 
Nej nu ska jag börja med maten, så att det är iaf nästan klar när Fredric kommer hem! :)