High Peaks Oslo

Min fina lilla stjärna till valp. Eftersom jag har Solo redan kändes det fel med en Oslo också så han fick arbetsnamnet Zapp, men kärt barn har många namn.. zappi, schnaps osv :p

Zapp är verkligen en fantastisk hund på alla sätt och vis, träningsvillig, lättlärd, energisk, klok och sanslöst mysig. Fin av och påknapp.

Jag har valt att lägga fokus på miljöträning för att lägga grunden till en trygg och stabil hund i alla olika tänkbara situationer och miljöer. Han är alltså nu kring 9 månader och långt ifrån startklar i någon lydnadsklass om en månad. Vi hinner dit också så småningom.

Vi jobbar mycket med grunder i lydnaden, agilityn och även vallning som är helt nytt för mig.

Han är efter fina föräldrar, mamma Höglandsnäsets Accra som i år kvalat och startat unghunds SM både på får och nöt! Hon är också fantastiskt duktig i agilityn.
Pappa Bjursvallarens Ax kräver knappast någon större presentation, en helt fantastiskt och framgångsrik vallhund som är med och representerar Sverige i landslaget.

Här kommer lite blandade bilder på min lilla stjärna

Tusen tack till Amanda för förtroendet att förvalta denna fantastiska hund. Precis allt jag önskar i en hund.

Kanske dags för en uppdatering?

Ja alltså var tar tiden vägen?!

Här har det hänt grejer sen sist jag skrev, utan tvekan. De tre absolut största händelserna är att jag numera är hästlös, köpt en bordercollievalp och fått en tillsvidareanställning.

Wille såldes efter sommaren till Bodens ridklubb där han trivs hur bra som helst. Självklart är det sjukt tungt att sälja den finaste häst jag haft, ändå sen föl dessutom, men samtidigt så känns det så rätt i hjärtat. Framförallt för Willes skull.
Cozby äger jag fortfarande, men han har åkt hem till min kusin och lever ett lyxigt pensionärsliv som sällskap åt hennes tävlingshäst.

I början av mars hämtade jag hem den finaste lilla bc valpen, Zapp. Ska skriva ett separat inlägg om honom :)

Jag har också fått en tillsvidareanställning på samma jobb som tidigare (gick på vikariat först ett år) och det är ju helt underbart. Den tryggheten!

Lova växer så det knakar, började klass 2 nu i höstas... Ja som sagt, det här med tiden ?