Mitt vackra vinterland

Ni vet känslan av välbehag? När man efter en mysig och bra ledig dag med familjen sätter sig uppkrupen i soffan med en filt och en kopp glögg. Julgranen är omsorgsfullt pyntad av förväntansfulla och sådär julpirriga barn som just bara barn kan vara. Julgranen som för övrigt är min första riktiga gran, som doftar av barr och som jag med största sannolikhet kommer glömma bort att vattna så den är utan barr till julafton, men som likväl står där och bidrar till den härliga känslan av välbehag. 
Hundarna har presterat fint på förmiddagens agilitytävling, där familjen var med som finaste hejarklack och Zapp gjorde sin debut. Lilla Zapp som överträffade alla mina förväntningar på alla tänkbara plan. Och Solo, min klippa. Vi är otränade, men vi är ett team och vi knep förstaplatsen i dagens första lopp. När jag sitter där i soffan ligger de utslagna på golvet och det enda som låter är deras djupa andetag. Livet är liksom fantastiskt helt enkelt. 
 
Att dessutom vintern visade hur vackert det är här uppe i Norrbotten gör knappast dagen sämre. När det är så vackert att inget filter i hela världen behövs, när det är så vackert så du inte riktigt kan slita dig från det vackra. 
 
 
 
 
 
 
 

Spot on

 
Jag tycker att alla bör ta sig tid att spendera dessa två minuter och 49sekunder på ovanstående film. Den är utan tvekan en av de bästa youtubefilmer jag sett. 

Vi väntar tillökning

Mamma behöver inte sätta kaffet i vrångstrupen, för det rör sig om fyrbent tillökning! :)
 
Breda Blickens Hildur är parad med Sarmaklidens Faxe och om allt går bra så väntar vi smått i början av nästa år. Det är anledningen till att Hildur inte hängt med på våra senaste strapatser och dragträningar. Hon är numera, och har varit under hela löpet, bortlånad till Olovs bror med familj. Lite körigt med 5st hanhundar och en tik i höglöp, minst sagt.
 
Förhoppningsvis hinner hon efter valpning komma igång så smått så hon är i form att komma med ut på några kortare svängar mot vårvintern.
 
 
 
 Karl-Oskarsgårdens Kennels foto.
Några av valparna från Hildurs första kull.