Kräftor

Ååh mums! Då Fredric är i Prag med jobbet, och Lova i Stockholm med sin pappa så passar jag på att ha tjejkväll här hemma med kräftor, vin, snacks och spel :)
 

Men innan vi anfaller kräftorna ikväll, så ska hästarna motioneras. Vi har lyckats få ihop det så alla hästar får komma ut samtidigt, 2 ridas och 2 i vagn. Mys!
 
 

Björn åt hästhuvud på Skansen

Är du känslig, se inte klippet!
Vad tycker vi om det här??
 
Givetvis ska inte de ske öppet så att besökarna får bevittna det. Lova tillsammans med måånga fler skulle bli jättechockad över något sånt här, och tycka det var riktigt obehagligt. Vilket jag kan förstå. Att sen björnarna äter hästar tycker jag är en bra sak, sålänge det inte sker öppet sådär!

Jag är en sån person som utan problem äter hästkött, och då menar jag inte bara hamburgerkött, utan helstekt hästbiff tex. Jag skulle givetvis aldrig äta några djur jag själv ägt, men jag är av åsikten att det som redan är dött är ju dött. Kött som kött liksom.
 
Jag har själv varit med och avlivat 3 hästar med bultpistol, varav 2 var mina egna. Den tredje hästen åkte vi med till Kolmården, den fick bli lejonmat. Brutalt låter det nog i mångas öron, men det är ju inte värre för hästen än att ligga i en container, eldas upp eller bli hundmat.
Det var en fölmärr som tyvärr var oförsäkrad. Hon fick en skada som inte ville läka och vi beslutade att avliva henne. Det kostar rätt många tusenlappar att avliva en häst som ni säkert vet. Kolmården annonserade just då att de var i stort behov av kött.
 
Jag tycker att vi gjorde en god sak. Vi behövde inte betala något för avlivningen, som givtevis sköttes professionellt av leg veterinär vid djurparken, och samtidigt fick lejonen mat. För hästen var det sak samma, och jag kan nog tycka det kändes rätt okej, jag visste vad som hände med henne efteråt tillskillnad mot mina egna som fick åka iväg med slaktbilen efter avlivningen... Vart hamnade dom? Eldades upp, hundmat/kattmat? Jag vet inte. 
 
 

Sadelprovningen

Wille var hur lugn och cool som helst när vi anlände på plats, men ganska snabbt jagade han upp sig då det var hästar lite överallt, transporter, hundar och massa människor. När vi skulle ta måtten och börja testa sadlarna så hade han inga som helst planer på att stå still utan trampade runt, runt och var otålig. Han har ju lite svårt att bli lämnad ensam, och det gick hästar in och ut ur ridhuset hela tiden. Dessutom har jag visst missat den detaljen i uppfostran att stå still :)


Nåja, jag longerade av honom en stund och sen gick det bättre stå still. Det visade sig att Willes rygg är lite speciell, han är väldigt kort i ryggen men även väldigt kort bakom bogbladet. Hans mått var på 17cm och normalt brukar vara kring 21. Vilket gör att de flesta sadlar blir för långa (i framkant) så att när jag sätter mig i sadeln hamnar trycket för långt bak på ryggen på honom. Dessutom vill de gärna till att hamna lite i bakvikt också pga detta.

 
Jag hade med mig 3 sadlar, Jaguar dressyrsadel, Prestige hopp och min älskade Albion dressyr.
 
Jaguaren hade lite för bred kanal för att passa W, och dessutom så blev den för lång och trycket hamnade för långt bak på ryggen.
 
Prestigen var den som satt bäst, lite tunn i stoppningen men med en fårskinnspad satt det ändå bra :)

Min albion behövde stoppas om, då den var väldigt tunn. Den var också för vid för Wille- vilket jag misstänkt och därför köpte Jaguaren.
 
Så nu blir det såhär:
 
1. Jaguaren ska säljas.
2. Prestigen blir kvar med en padd
3. Albion får också vara kvar tills vidare då den ligger bra på Cozby. En gelepadd ska jag nog införskaffa till den.
4. Ska köpa en stubben dressyr som vi provade ut som låg riktigt bra på Wille.
 
Fick testa rida i 2 andra sadlar, den ena stubben och den andra var en prestige D1 och wooow ! Helt underbar! Ett hett tips! Har ni inte tänkt lägga 36 tusen på en ny sadel, eller 25 för en begagnad- provrid inte ens i den! Det är det absolut skönaste sadel jag någonsin suttit i :)